Η Παύλου Μελά 44 δικαίως παίρνει τον τίτλο της πιο λαχταριστής διεύθυνσης, καθώς εκεί θα βρεις το Jerry’s Foodtruck, το πιο «κολασμένα» νόστιμο γλυκό street food της Θεσσαλονίκης.Κάθε φορά που επισκεπτόμαστε το Jerry’s γινόμαστε αυτόματα Homer Simpson, με το σαλάκι να τρέχει από το στόμα μας, καθώς αντικρίζουμε τις προκλητικές λιχουδιές του.
Οι ιδιοκτήτες του Jerry’s, Γιάννης Χρηστίδης και Τάσος Γκουζγκούνης, είχαν έναν θείο που τον έλεγαν Γεράσιμο (τον φώναζαν Jerry για συντομία) και γεννήθηκε το 1921 σε κάποιο χωριό της Βόρειας Ελλάδας. Στα 19 του χρόνια, αποφάσισε να ανοίξει τα φτερά του για την Αμερική και να κάνει ένα καινούργιο ξεκίνημα. Εκεί, έκανε ταξίδια σε πολλά μέρη, ψάχνοντας δουλειά σε εστιατόρια. Το 1943 έφταιξε τη δική του καντίνα, η οποία ταξίδεψε από τη Βόρεια στη Νότια Αμερική και στην Ευρώπη, για να αποτελέσει τελικά, τον Νοέμβριο του 2016, έμπνευση για τη δική τους ξεχωριστή καντίνα στη Θεσσαλονίκη.
Ο μικρός και ντιζαϊνάτος χώρος του είναι σχεδιασμένος σε μορφή καντίνας, με ρόδες, ασπρόμαυρες ριγέ τέντες, πολύχρωμα λαμπάκια και μότο το «Deli street food lovers». Στα ράφια τους θα βρεις μια ολόφρεσκη γκάμα γλυκού street food που αποτελείται από τις εξής κατηγορίες:
Σου δίνει μία γκάμα έτοιμων πεντανόστιμων και πολύχρωμων προτάσεων, αλλά μπορείς να φτιάξεις ό,τι συνδυασμούς θέλεις, ώστε αυτό που θα γευτείς να ταιριάζει στον δικό σου ουρανίσκο και στη δική σου διάθεση.
Εμείς δοκιμάσαμε το ζεστό και πατημένο donut, με σοκολάτα γάλακτος και λευκή, χοντροκομμένα κομμάτια μπανάνας, συνδυασμένο με τριμμένο μπισκότο στο ενδιάμεσο, το Black donut, το οποίο ενώνεται με ζεστή πραλίνα γάλακτος και από μέσα χύνεται bueno και το φανταστικό donut με γλάσο του Jerrys Glaze, το οποίο κυλάει από πάνω του.
Το Jerry’s θα σου φτιάξει τις πιο ωραίες τούρτες είτε έχεις γενέθλια είτε γιατί απλώς σε έπιασε μια λιγούρα. Η must have Bday Cake τους, με τα υπέρτατα Jerrys balls και τα τρελά KitKat γύρω γύρω, είναι η απόλυτη λιχουδιά. Δεν θα ξέρεις πια να διαλέξεις.
Ό,τι θα σου προσφέρει η ομάδα του Jerry’s είναι ολόφρεσκο, με εξαιρετικές πρώτες ύλες και γίνεται εκείνη τη στιγμή, μπροστά στα μάτια σου. Δεν υπάρχει τίποτα έτοιμο να «κάθεται» και να μπαγιατεύει. Γνωρίζουν το μυστικό της επιτυχίας και πάντα εφαρμόζουν την ίδια συνταγή: Ποιότητα, εξαιρετική γεύση, προσιτές τιμές.
Εξάλλου, δεν είναι τυχαίο που όλη η Θεσσαλονίκη παραληρεί μόλις δοκιμάζει τις αμαρτωλές τους γεύσεις. Είσαι έτοιμος να αφεθείς στον πιο γλυκό εθισμό;
Το Jerraki του κέντρου απέκτησε και αδερφάκι. Η οικογένεια Jerry’s μεγαλώνει και σε περιμένει να πασαλειφτείς και στο One Salonica, στον 2ο όροφο, με όσες πραλίνες θέλεις. Θα το βρεις ανοιχτό από τις 12:00.
πηγή: biscotto.gr